Breaking News:

Carpon

Nu Mangprung na Lulurung Simpé

Beus mangprung meulah patalimarga nu can pati ramé. Panumpang gé masih diwatesanan jumlahna, diuk paanggang. Sajok saurang. Lah, asa beuki simpé.

Ilustrasi Cerpen Jaringan 

Kahudangkeun sotéh ku sora nu ngagorowok, "moal tarurun ieu téh?"

Nyah beunta.

Kasampak kondéktur nangtung bari kumecrék.

Reuwas, bet kasaréan.

Bim ungas-ingus ngambeuan taktak kéncana bari nyengir bangun nu ngaléléwé.

"Ah siah, Iyon mah tara ngadahdir kos didinya!" jamedud, nyumputkeun semu. Kaéraan bet nyarandéan taktakna.

Bim nangtung, geuwat ka luar tina beus nu geus euweuh sasaha.

Tuluy ngarawél pigeulang, mantuan Iyon turun tina beus da nu pendék mah kudu rada ngajleng ningan.

Matak kabayang tadi, kumaha cangkeulna disarandéan ku sirah Iyon da pastina Bim diukna kudu ngadayagdag ngarah bisa nampanan sirah Iyon dina taktakna.

"Ni teu ngahudangkeun?" nyereng.

Halaman
1234
Editor: Hermawan Aksan
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved