Breaking News:

Carpon

Nu Mangprung na Lulurung Simpé

Beus mangprung meulah patalimarga nu can pati ramé. Panumpang gé masih diwatesanan jumlahna, diuk paanggang. Sajok saurang. Lah, asa beuki simpé.

Ilustrasi Cerpen Jaringan 

"Kajeun embung mah!" dihuapkeun ku sorangan, "hayang naon atuh tatadi ambek-ambekan waé?"

"Hayang téréh nepi aingah, cangkeul!"

"Sabar atuh, macét."

Jep jempling. Apaleun Bim mah, mun Iyon keur bété tara aya nu bisa mupujuhkeun.

"Keun, nu geus mangkat mah urang jurung ku du'a, ngarah junun." pokna daria.

"Pasti du'a mah. Kudu junun deuih, apan manéhna geus paheut, bérés kuliah bakal ka balé nyungcung." témbal téh bari nyoo cincin tunangan dina jariji.

Bim ngarahuh. Sarua cangkeul jigana pédah beus teu nepi-nepi.

Jep deui jempling.

Beus asa boyot pisan majuna. Kétang, lolobana mah ngarandeg. Nyaan, ni kesel. Pédah keur teu ngeunah rarasaan ongkoh meureun. Saha barina nu ngeunah ditinggalkeun ngadadak? Ngomong rék mangkat kakara tadi peuting, jaba pan lain jarak deukeut nu bisa dijugjug ari sono. Hhh...

Lila-lila merelek heuay, teu kawawa nahan pitunduheun.

Halaman
1234
Editor: Hermawan Aksan
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved