Breaking News:

Carita Pondok

Cerpen Tribun Jabar Minggu Ini: Didagoan Tepika Jam 12 Peuting

Dina bangku panjang, nu diuk ukur budak awéwé umur kira 18 taunan, dijilbab. Paromanna ngungun panonna carindul jiga tos ceurik.

Penulis: Hermawan Aksan | Editor: Hermawan Aksan
Tribun Jabar
Ilustrasi Cerpen Belum Ada Judul 

Ku Aan Merdeka Permana

NYI Sati ngarasa bingung, pisalakieunana keuna ku werejit. Ceuk nu ngirimna, mun tabuh 12 peuting ieu euweuh nu sanggup ngubaran, nyawana moal katulungan.

TI Bandung kakara tepi ka Terminal Pasirhayam tabuh lima soré balukar di Ciranjang aya treuk tubrukan. Mangkaning, elf anu muru ka Sindangbarang, lasteu téh tabuh 3 soré.

Datang ka Pasirhayam, enya wé geus euweuh elf nu ka kidulkeun.

Baca juga: Cerpen Tribun Jabar Minggu Ini: Gadis Penjaga dan Pria Berjanggut

Baca juga: Cerpen Tribun Jabar Minggu Ini: Laki-Laki Bermata Tajam

Terminal geus tiiseun, kajaba angkot anu ukur ngaliwat bari natawarkeun bisi aya muatan anu rék ka kotakeun.

Dina bangku panjang, nu diuk ukur budak awéwé umur kira 18 taunan, dijilbab. Paromanna ngungun panonna carindul jiga tos ceurik.

“Badé nyaba ka mana, Néng?” cekéng téh diuk teu pati anggang ti manéhna.

“Badé wangsul ka Tanggeung, mung tos teu aya elf …” cenah, némbalanana bari teu ningali ka kuring da gawéna ukur ngeluk tungkul. Sakapeung nyusutan panonna ku tungtung jilbab.

“Bapa gé sabenerna mah eudeuk ka kidul, malah eudeuk ka Sindangbarang …” omong kuring padahal budak awéwé éta mah teu nanya.

“Ngalangkung kénéh ti Tanggeung mah,” ceuk si budak. Bep deui jempling.

Halaman
1234
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved