Breaking News:

Carpon

Kuring Paeh

KURING ngaleupaskeun nyawa di kamar sorangan sanggeus saminggu nandangan panyakit, nyaéta awak nyebrét panas paselang jeung batuk ngajegroh.

Ilustrasi Carpon Basa Bah Padma Tilar Dunya 

Ku Aan Merdeka Permana

KURING ngaleupaskeun nyawa di kamar sorangan sanggeus saminggu nandangan panyakit, nyaéta awak nyebrét panas paselang jeung batuk ngajegroh. Basa masih kénéh jagjag (maksudna bisa kénéh leumpang), kuring hayang tatamba ka dokter. Tapi ku aturan anu anyar, anu rék tatamba ka rumah sakit kudu daftar ngaliwatan jaringan online bari nerangkeun naon panyakitna. Dina usum sasalad korona atawa Covid-19 pihak rumah sakit gé kudu ati-ati nampa pasén. Eta téh sanggeus aya béwara yén dina pedemik korona, sakabéh rumah sakit badag kudu ngaheulakeun anu positif keuna ku korona. Pasén anu anyar, komo anu lain korona, prioritas pikeun nampa pangladén rumah sakit, dinomer-duakeun. Lain hartina rumah sakit nolak pasén, ngan kamar pikeun pasén umum geus pinuh. Kamar anu masih kosong, éta keur nyayagikeun anu positif ku korona.

Kuring ambek satengah pundung satengah asa dimomorékeun. Komo sanggeus saban rumah sakit ditelepon, cukup nyebutkeun kamar pinuh.

“Geus lah, teu kudu! Cicing wé di imah. Ongkoh ceuk Pamaréntah gé saban jalma dina usum Corona kiei mah kudu cicing di imah!” cekéng téh ka pamajikan.

“Bapa, abdi lain ngarepkeun Bapa katerap ku korona. Tapi pan ceuk medis, anu babari katarajang virus korona téh nyaéta anu keur gering, sabab ketahanan imunna kurang,” ceuk pamajikan.

“Enya, ari geus kudu kumaha? Pan buktina sakitu héséna hayang dirawat di rumah sakit téh, padahal urang moal ngagunakeun pasilitas BPJS, deuk mayar kontan!” ceuk kuring.

“Tapi Bapa ...”

“Geus lah! Ké saréréa garering loba hubungan jeung pihak rumah sakit mah. Gering pikir, ogé gering katerap ku korona ti pasén-pasén nu aya di ditu!” ceuk kuring.

Geus sababaraha kali pamajikan ngondang dokter prakték sangkan daék mariksa ka imah. Tapi kalolobaan nolak ku alesan loba nampa pasén di ruang prakték.

Tilu poé ti harita, awak beuki ripuh. Engapan hukhék asa eungap. Sirah lieur jeung saluar awak boborot késang badag késang lembut, malah katambahan jadi ngagibrig tiris.

Halaman
1234
Editor: Hermawan Aksan
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2020 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved