Carpon

Muga Langit Tuluy Cangra

ISUK kénéh geus kadéngé sora tukang sayur nu nguriling dina motor, nawarkeun ku sora tina sepiker leutik nu di babawana.

Muga Langit Tuluy Cangra
istimewa
Tety S Nataprawira

Karya: Tety S Nataprawira

ISUK kénéh geus kadéngé sora tukang sayur nu nguriling dina motor, nawarkeun ku sora tina sepiker leutik nu di babawana.

" Tingtong!, sayur mang Otong! " Cenah. Ma Unah nempo tina jandéla imah kontrakan. Enya, tukang sayur geus datang. Hawa isuk mawa sumanget kanu geus lalunta.

Sababaraha bulan ka tukang, sakanyaho Ma Unah, Otong dagang sayurna maké gorobag leutik, ti gang ka gang. Otong budak ngora nu ngumbara ti lemburna jadi tukang sayur, kungsi milu nulungan ma Unah basa ka banjiran.

" Na teu peré mang? Pan poé ieu téh coblosan?" Nyi Uti nu katempo ku Ma Unah, nanya bari ngébréng-ngébréng bayem.

"Ih atuh, geus miheulaan uing mah, tuh tingali!" Otong némbongkeun cinggirna nu geus aya mangsian.

"Maenya, ning téréh?" Bi Sari, réncang Bu Surya milu nanya, gap kana daging hayam.

"Mana pesenan téh?" Pokna. Sor Otong ngasongkeun sababaraha kantong.

"Tah pilih, satengah kiloan, moal misleuk . " Témbalna bari ngaladangan nu séjén, cuhcih. Ma Unah angger ngawaskeun, diukna pindah kana bangbarung lawang panto.

roda

                                                                                    grafis : wayhudi utomo
Halaman
123
Tags
carpon
Penulis: cep
Editor: Dicky Fadiar Djuhud
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2019 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved