Carpon

MURID ANYAR (bag 3 / terakhir)

PINDAHAN sakola ti Bandung cenah Fitri téh. Pindah sakola ka SMPN 3 Wado téh, ku sabab Bapana dipindahkeun tugas gawéna ka Wado.

MURID ANYAR (bag 3 / terakhir)
istimewa
Fitria Puji Lestari

Karya: Fitria Puji Lestari

*Sambungan tina Tribun edisi Rebo (13/8/2014)(baca : MURID ANYAR (bag 2) )

   
Pabuburit kuring dititah balanja ka pasar ku Mamah. Kuring leumpang bari hahariringan, léngkah suku karasa hampang, perbawa hate kuring nu keur bungah tur sugema tayohna.
    
Sakapeung, biwir kuring ngabelenyéh mun pareng inget kana kajadian tadi di sakola. Kabayang kénéh beungeut Fitri nu pias basa eungeuh buku PR-na euweuh dina kantongna. Satuluyna kuring nyaksian ogé beungeut Fitri nu pasrah basa Pa Imam nitah Fitri nangtung salila pelajaran jeung murid séjénna nu teu ngerjakeun PR. Dina hate,kuring surak. Ngarasa meunang.Kuring yakin, murid-murid di dieu euweuh nu nyahoeun, yén tadi, basakeur  pelajaran olahraga, kuring rerencepan asup ka kelas tuluy nyumputkeun buku tugas Fitri.
    
Ku sabab jongjon teuing ngalamun, meuntas jalan poho teu luak-lieuk heula. Sadar téh dihareupeun aya motor keur nyemprung, laju samar-samar aya beungeut Fitri. Fitri nu ngajerit nyebut ngaran kuring.Satuluyna mah ukur poék.Poék.
    
Sadar deui, kuring geus nyampak di rumah sakit. Di riung ku mamah jeung Apa. Ceuk Mamah, basa keur kacilakaan kuring ditulungan ku Fitri.Harita téh, Fitri gé pareng rék ka pasar.Kuring ukur ngaheruk ngadéngé Mamah nyaritakeun kabageuran Fitri nu geus nulungan kuring.Dina dada bet karasa peurih. Isukna, Fitri jeung babaturan kelas ngabring ngalongok kuring.Di rohangan rumah sakit jadi ramé.Kuring ngarasa kabrangbrangkeun.Kanyeri bet jadi rada kapopohokeun.
    
Geus tilu poé kuring di rumah sakit. Salila éta Fitri tara absén pikeun ngalongok.
"Win sakedap deui urang UTS, éngal damang atuh nya! Teu ramé di kelas teu aya Wina mah!" pokna dina hiji soré basa keur ngalongok.

"Nuhun Fit, emh abdi kakantun pelajaran panginten nya Fit."
"Tos Win,tong seueur émutan, ayeuna mah damang heula wéh. Masalah éta mah, pan Wina tiasa nambut buku catetan Fit. Urang diajar sasarengan wé engké geura!"
    
Karasa aya nu nyebitan kana hate. Bet peureus karasana. Ah, Fitri na tina naon atuh dijieunna ari hate Fitri. Bet aya ku bageur-bageur teuing. Satuluyna, kalakuan kuring ka Fitri tingkarolébat deui.

Kuring nu ngéwa tur ceuceub ka Fitri. Nu sok judes, nu sok ngadelékan, nu jail nyumputkeun buku PR-na nepi ka dihukum. Leuh,na ku teungteuingeun teuing atuh ari kuring. Padahal mah, pan Fitri téh sakieu bageurna ka kuring. Teu karasa, aya nu merebey tina juru panon. Ngamalir haneut mapay pipi.
    
"Win, Win, kunaon? naha nangis? Cariosan Fit aya nu teu raos?" pokna bangun nu rareuwas.
    
"Fit, hapunten Wina nya!" ukur sakitu nu bisa kebat. Kahayang mah, nyuuh ka Fitri ménta dihampura. Rumasa, salila ieu kuring sok sirik pédah Fitri pinter jeung loba nu ngabaturan. Rumasa, rasa sirik kuring téh, ngabalukarkeun kuringjadi goréng budi tur sok nganyerihatékeun Fitri.

"Sami-sami Win, Fit gé nyuhunkeun dihapunten bilih Fit gaduh kalepatan mah.Kapan saur Bu Nisa guru PAI ogé, jalmi mah tempatna khilaf. Nu penting mah urang kedah silih dihapunten pami ngadamel kalepatan." Pokna wijaksana.

Kuring imut, laju nyusutan cipanon ku dampal leungeun. "Fit, engké mah rék ngiringan ah liliwetan téh. Engké nya pami Wina tos kaluar ti rumah sakit. Wios lah tong ngabantun nanaon, wina nu nyandak sagala rupina. Étang-étang sukuran tos mulang ti rumah sakit!" pok téh sumringah.

"Wah, asik atuh.Réréncangan bungaheun geura da ngadangu kabar ieu. Komo Santi mah da gembul hahaha"

Kuring jeung Fitri patingceuleukeuteuk duaan.

                                                                                                                                                                                                                     Ujungberung, Juli 2014

Tiasa dibaca dina koran Tribun Jabar, Kemis (14/8/2014).

Tags
carpon
Editor: Dicky Fadiar Djuhud
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2019 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved