Carpon

MURID ANYAR (bag 1)

PINDAHAN sakola ti Bandung cenah Fitri téh. Pindah sakola ka SMPN 3 Wado téh, ku sabab Bapana dipindahkeun tugas gawéna ka Wado.

MURID ANYAR (bag 1)
istimewa
Fitria Puji Lestari

Karya: Fitria Puji Lestari
    
PINDAHAN sakola ti Bandung cenah Fitri téh. Pindah sakola ka SMPN 3 Wado téh, ku sabab Bapana dipindahkeun tugas gawéna ka Wado. Barang asup ka kelas, babaturan téh geus langsung sur-sor ngasorkeun leungeun ngajak wawanohan ka Fitri, komo barudak awéwéna mah.

Sok sanajan kakara saminggu sakola di SMP N 3 Wado, Fitri téh geus loba sobatna. Sok katingali ari istirahat téh sok ngabring ka kantin jeung Lina, Déwi, Tiara terus jeung Santi.Budakna akraban Fitri téh, matak pikaresepeun.

Kuring gé resep tadina mah ka Fitri téh, tapi ti saprak kajadian kamari. Ah, sebel! Mun inget kana kajadian éta téh bet sok aya nu nyelek dina dada, nyebit matak peurih. Ti saprak kajadian éta, sagala rupa nu patali jeung Fitri ngadadak jadi teu pikaresepeun.Matak pikakeuheuleun wungkul.

Basa pelajaran Bahasa Indonesia mimitina mah. Basa kuring ditunjuk dititah ku Bu Rita nyieun kalimah nu ngandung gaya basa personifikasi. Kuring ngadon ngahuleng sajongjongan, lebeng poho pisan.
    
"Eu. hilap Bu!" pok téh tungtungna mah bari ngeluk tungkul.
    
"Hmm, muhun sok atuh, saha nu tiasa!" pok Bu Rita.

Barudak nu séjénna ngaharuleng, sarua teu barisaeun. Na teu lila, Fitri ngacung torolang wéh nyieun kalimah nu make gaya basa personifikasi.
    
"Yah leres Fit, bagus! Tah kanggo nu sanésna, nu matak ari tos diajar téh bukuna kedah dibaca deui!" pok Bu Rita.
    
Aya nu karasa nyelek dina dada. Asa kakaraeun tuda kuring teu bisa ngajawab.Rét panon ngalieuk ka Fitri, nu kakara dipuji ku Bu Rita.Katémbong, paroman Fitri meni bear marahmay.Fitri imut bangun nu bungah tur reueus pisan bisa ngajawab pananya Bu Rita.
    
"Ih Fit meni apalan kitu, Rina mah lebeng da ku pelajaran kamari téh!" ceuk Rina babaturan sabangkuna rada ngaharéwos.Kabeneran bangkuna gigireun kuring pisan tuda, nu matak bisa kadéngé obrolan Rina jeung Fitri téh.
    
"Sateuacan bobo Fit mah sok maos heula pelajaran anu tos diajarkeun, jadi wéh émut kénéh," walon Fitri, sarua rada diharéwoskeun.

Bet nyel wé jadi sebel. Asa ku so pinter lah Fitri téh, pira gé ngajawab pananya sakitu. Ti harita kuring jadi geuleuh ka Fitri, geuleuh ku so pinterna. Nu leuwih keuheul babaturan sakelas  téh bet asa beuki loba nu ngadeukeutan Fitri. Nu hayang ngerjakeun PR bareng bari rurujakan, nu hayang sakelompok lamun dibagi tugas kelompok,  nu hayang dipapatahan Bahasa Inggris, IPS jeung sagala rupa. Kabéh ka Fitri.Kuring keuheul, ambek ka Fitri.

Tiasa dibaca dina koran Tribun Jabar, Salasa (12/8/2014).

Tags
carpon
Editor: Dicky Fadiar Djuhud
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2019 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved