Breaking News:

Carita Pondok

Cerpen Tribun Jabar Minggu Ini: Daun Puspa di Studio 42

Bari ngadagoan balad-balad di rohang tunggu, tamba kesel, sok resep niténan poster-poster band indie nu  rapang dina témbok.

Tribun Jabar
Ilustrasi Cerpen 

Ku Roy Rukmana

Bari ngadagoan balad-balad di rohang tunggu, tamba kesel, sok resep niténan poster-poster band indie nu  rapang dina témbok, kungsi diitung teu kurang ti sapuluh frime. Rupa-rupa angle dina potona téh, aya tujuh  keur perform dina panggung  agréng, anu tilu deui mah potona téh keur nampa piala, sigana jadi juara dina perlombaan.

Sok kabita mun nempo kitu téh, iraha atuh band kuring meunang piala? Aéh…Tong boroning jadi juara, apan can kungsi milu perlobaan sakali-kali acan. Jaba deuih, can pati loba job. Kakara meunang  job agustusan jeung  perpisahan sakola gé geus atoh, teu nempo honorna ku sangu kotak cap hatur nuhun, anu penting nambah jam terbang.  Nya, sakitu gé alhamdulillah, apan keur naratas, sugan jeung sugan ka hareupna bisa ténar siga batur.

Teuing pédah grup kuring mah teu parok jeung batur, kitu?  Jadi hésé meunang  job. Band indie anu keukeuh, panceg midangkeun lagu-lagu Sunda.  Ti kawih  jadul nepi ka anu kiwari, diulik, diaransemén ulang ala-ala musik reggae jeung pop modéren, nu teu leupas ti sentuhan étnik Sundana. Anu dipiharep, sugan jeung sugan sanggeus lalajo band kuring, kaom milénial bisa mikawanoh jeung mikareueus basa indung. Éta misi anu diemban Geulis Band téh. Asa pamohalan, nya? Ah, nu penting mah  aya tarékah, ka dituna mah kumaha engké waé.

Baca juga: Cerpen Tribun Jabar Minggu Ini: Copet! Copet!

Rét kana white board  jadwal latihan, nu ngagantung gigireun panto anu asup ka studio. Nengetan jadwal poé éta. Nyaan  Saptu mah pinuh, nu ngaréntal téh. Ti mimiti pukul sapuluh beurang nepi ka tabuh  dalapan peuting taya nu lowong. Kajaba adan lohor jeung magrib anu kosong téh. Aya lolongkrang waktu satengah jam keur solat jeung istirahat.  

Teu rék ngantay kumaha anu latihan  di Studio 42 mah, najan tempatna rada nyingkur, di Jalan Kutamaya  No. 42. Réntal studio musik  ieu kawilang murah. Mun di nu séjén geus tujuh  puluh nepi ka dalapan puluh rébu sajam, di dieu mah masih lima puluh rébu. Bari jeung alat-alatna lengkep: dram, gitar mélodi, gitar ritem, gitar bas, keyboard, cube, épék digital, sarwa bermérek lain nu écék-écék. Geus puguh, mik  jeung audiona empuk  kana ceuli, tara guak-guik. Di Jero full AC, teu matak hareudang. Atuh peredam suarana teu tembus ka luar, moal piomongeun tatangga. Katambah operatorna geus pangalaman, da cenah kungsi jadi kru sound system gedéan.

Saparapat jam deui ka latihan, balad-balad can hol waé. Ditanya dina WA grup mah keur  OTW, cenah. Ngan teuing jauh kénéh henteuna mah. Rada héran biasana sok sarua gasik, tara telat daratang. Ieu gé ari elat teuing mah henteu, ngan nyantek pisan ka jam latihan . Anéh? Jeung opatanana deuih. 

Baca juga: Cerpen Tribun Jabar Minggu Ini: Hukum Chekov

"Saatos ieu bagéan Geulis Band, nya, Néng!” Teu kanyahoan Om Malik, admin sakaligus operator studio geus aya gigireun.

“Oh, muhun, Om.” Kuring ngagebeg, kagareuwahkeun.  Rét kana jam tangan, jam dua kurang dalapan menit.
 

“On time tabuh dua, nya. BTX  Band sakedap deui abis waktuyah.” Manéhna méré isarah, ngangkat leungeun katuhu, tungtung curuk jeung jempolna dibuleudkeun, ngabentuk huruf O.

Halaman
1234
Penulis: Hermawan Aksan
Editor: Hermawan Aksan
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved