Breaking News:

Carpon

Nu Mangprung na Lulurung Simpé

Beus mangprung meulah patalimarga nu can pati ramé. Panumpang gé masih diwatesanan jumlahna, diuk paanggang. Sajok saurang. Lah, asa beuki simpé.

Ilustrasi Cerpen Jaringan 

"Watir tuda, bangun nu tibra."

Teu némbal. Jeung enyana, asa tibra saré na beus téh. Puguh wé kétang dibantalan ku taktakna nu sembada saha nu moal tibra. Ongkohna saprak Kang Irawan nelepon, nyarita rék mangkat tadi peuting, parat nepi ka subuh teu daékeun reup.

Tak bisa kuingkari
engkaulah satu-satunya
Yang bisa membuat jiwaku
Yang pernah mati, menjadi berarti...

Keur leumpang kénéh rék ka luar terminal, ujug-ujug breg hujan. Nyaan, ayeuna mah usum téh teu bisa diprédiksi. Apan saméméhna ni morérét.

Bet kawas manèhna, teu bisa diprédiksi. Ongkoh ngomong teu bisa jauh ti Iyon, tapi naha bet kuliah ka luar negri. Demi cita-cita? Demi prestise? Ah, bet téga ninggalkeun!

"Hayu buru!" ngarurusuh bari ngalaan jakét hideung nu maskét na awakna. Geuwat diturubkeun kana sirah Iyon. Tuluy metot leungeun muru halteu, rék megat angkot. Kaangseu seungit khas awakna.

Teu lila angkot nu ditungguan datang.

"Ih pinuh ningan, Bim?"

"Jung wé tiheula, bisi kapeutingan!" ngajurungkeun.

Rék naék pisan, bet dibedol.

"Kadieukeun jékét, euweuh deui!"

"Pira jékét bau gé, huh!" dialungkeun, meneran pisan kana beungeutna.

Angkot maju ninggalkeun nu ngajanteng kénéh di halteu.

***

Namun kini kau menghilang
Bagaikan ditelan bumi
Tak pernahkah kau sadari
Arti cintamu, untukku...

Mangtaun-taun, Bim. Iyon bulak-balik ka halteu, anjeun bet suwung. Anjeun naèk angkot nu mana atuh? Naha teu nepi-nepi?

Entah di mana dirimu berada
hampa terasa hidupku tanpa dirimu...
Apakah di sana kau rindukan aku
Seperti diriku yang slalu merindukanmu, selalu merindukanmu...

Sora lagu kalah beuki narikan.

Beus mangprung muru bandara. Panon nu beueus geuwat disusut. Moal hadé mun katempoeun ku nu rék dijemput.

***

Editor: Hermawan Aksan
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved