Carpon

Nu Anyar Datang

GEUS lila kuring embung nyekel pagawean naon wae...

Nu Anyar Datang
GRAFIS TRIBUN JABAR / WAHYUDI UTOMO
Ilustrasi. 

Carpon Ida HaKa


HUJAN ngecrek ti isuk nepi ka wayah kieu, palolohor. Tina jandela katempo dandangdaunan bareresih ngararemploh hararejo kacebor ku cai hujan. Adan lohor kadenge ti jauhna.

Gura giru kuring wudu. Rengse solat lohor, kuring ngahanca memeres imah.

Geus lila kuring embung nyekel pagawean naon wae, tara masak, tara beberes. Estu nurut kana hate nu keur gering. Aya sataun mah kuring kikieuan teh.

Salaki geus mapatahan, kuring kudu diajar narimakeun kaayaan nu tumiba ka diri sarerea. Tapi hate can bisa narima kana kaayaan. Masih nganaha-naha, ieu teh nasib atawa cocobi.

Kuring sok ngarasula keneh mun inget kana kaputusan Rahma, anak kuring nu awewe basa pepegatan jeung salakina. Ayeuna Rahma geus pepegatan.

Nu jadi indung masih keneh ceurik balilihan. Ras kana caritaan besan jeung minantu, cenah ngarasa geus nu sakitu bageurna, dinyenyeri ku Rahma. Asa jadi indung nu teu bisa ngawarah anak.

Jaba era ku dulur, ku sarera nu wawuh mun pareng panggih jeung maranehna boh dina pasamoan, boh dina rapat organisasi. Kitu deui dina arisan, jeung gempungan nu sejen.

Nepi ka sok ngahaja balik pangheulana, sieun aya nu nanya ka kuring. Komo ka nu masih inget basa ngawinkeun Rahma. Maranehna geus reang nanyakeun geus incuan acan?

Halaman
12
Editor: Dicky Fadiar Djuhud
Sumber: Tribun Jabar
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

berita POPULER

© 2018 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved